„Dziennik Polski” / PAP / slo
Tradycyjne wytwarzanie kiełbasy lisieckiej, wędzonego oscypka czy karpia zatorskiego będzie niemożliwe po wejściu w życie (za 9 miesięcy) zaostrzonych unijnych limitów zawartości substancji smolistych w żywności - czytamy w "Dzienniku Polskim".
Tradycyjne wytwarzanie kiełbasy lisieckiej, wędzonego oscypka czy karpia zatorskiego będzie niemożliwe po wejściu w życie (za 9 miesięcy) zaostrzonych unijnych limitów zawartości substancji smolistych w żywności - czytamy w "Dzienniku Polskim".
"Dziennik Gazeta Prawna" / PAP / pz
Rusza kampania, której efektem ma być wylansowanie andrutów i kołaczy do popularności szynki parmeńskiej - donosi "Dziennik Gazeta Prawna".
Rusza kampania, której efektem ma być wylansowanie andrutów i kołaczy do popularności szynki parmeńskiej - donosi "Dziennik Gazeta Prawna".
PAP / psd
Tylko 23 baców na około 100 produkujących oscypki posiada unijne świadectwa jakości, uprawniające do wytwarzania tych serów – informuje PAP Izabela Zdrojewska, rzeczniczka Głównego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych.
Tylko 23 baców na około 100 produkujących oscypki posiada unijne świadectwa jakości, uprawniające do wytwarzania tych serów – informuje PAP Izabela Zdrojewska, rzeczniczka Głównego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych.
Logo źródła: Dziennik Polski wes / "Dziennik Polski"
Czy oscypek i bryndza podhalańska, oferowane w naszych sklepach, zasługują na swą - chronioną przepisami - nazwę, zamierzali sprawdzić kontrolerzy małopolskiej Inspekcji Handlowej.
Czy oscypek i bryndza podhalańska, oferowane w naszych sklepach, zasługują na swą - chronioną przepisami - nazwę, zamierzali sprawdzić kontrolerzy małopolskiej Inspekcji Handlowej.