apio / DEON.pl
Chili con carne to danie z pogranicza meksykańsko-teksańskiego. Z powodu kojarzonych z meksykiem składników i hiszpańsko brzmiącej nazwy zwykle uznawane jest za klasyczne danie meksykańskie. Jednak"prawa autorskie" do tego dania mają amerykańscy osadnicy z graniczącego z Meksykiem Teksasu. Na pewno zasmakuje miłośnikom pikantnych potraw, choć doradzamy doprawiać wg własnych upodobań.
Chili con carne to danie z pogranicza meksykańsko-teksańskiego. Z powodu kojarzonych z meksykiem składników i hiszpańsko brzmiącej nazwy zwykle uznawane jest za klasyczne danie meksykańskie. Jednak"prawa autorskie" do tego dania mają amerykańscy osadnicy z graniczącego z Meksykiem Teksasu. Na pewno zasmakuje miłośnikom pikantnych potraw, choć doradzamy doprawiać wg własnych upodobań.
apio / DEON.pl
Kuchnia meksykańska opiera się głównie na kukurydzy i roślinach strączkowych (około 20 różnych gatunków fasoli) i różnych odmianach papryki i chili i oczywiście na daniach, których podstawą są kukurydziane lub pszenne placki tortilla:taco, burrito, enchilada.
Kuchnia meksykańska opiera się głównie na kukurydzy i roślinach strączkowych (około 20 różnych gatunków fasoli) i różnych odmianach papryki i chili i oczywiście na daniach, których podstawą są kukurydziane lub pszenne placki tortilla:taco, burrito, enchilada.