apio / DEON.pl
Kurczak ciekawie komponuje się z różnymi dodatkami. Wspaniale smakuje na ostro, ziołowo, z owocami, ale i na słodko-kwaśno czy słodko-pikantnie. Dziś proponujemy połączyć pikantnego kurczaka ze słodyczą miodu. Zobacz fantastyczny efekt!
Kurczak ciekawie komponuje się z różnymi dodatkami. Wspaniale smakuje na ostro, ziołowo, z owocami, ale i na słodko-kwaśno czy słodko-pikantnie. Dziś proponujemy połączyć pikantnego kurczaka ze słodyczą miodu. Zobacz fantastyczny efekt!
s. Anastazja / slo
Wszystkim smakoszom kuchni siostry Anastazji polecamy roladę z indyka. Gdy siostra piecze roladę, nikt nie potrafi przejść obojętnie obok kuchni i z tęsknym oczekiwaniem spogląda na zegarek, myśląc - ile czasu pozostało do obiadu?!
Wszystkim smakoszom kuchni siostry Anastazji polecamy roladę z indyka. Gdy siostra piecze roladę, nikt nie potrafi przejść obojętnie obok kuchni i z tęsknym oczekiwaniem spogląda na zegarek, myśląc - ile czasu pozostało do obiadu?!
s. Anastazja / slo
Cebule pokroić w krążki i podsmażyć na margarynie do miękkości, śliwki namoczyć w letniej, przegotowanej wodzie, schab pokroić w plastry, rozbić, posolić..., przed końcem zapiekania polać sherry... i kolejna z delicji s. Anastazji prawie gotowa.
Cebule pokroić w krążki i podsmażyć na margarynie do miękkości, śliwki namoczyć w letniej, przegotowanej wodzie, schab pokroić w plastry, rozbić, posolić..., przed końcem zapiekania polać sherry... i kolejna z delicji s. Anastazji prawie gotowa.
s. Anastazja / slo
Pamiętaj aby dzień przed duszeniem mięso natrzeć pastą z mieszanki czosnku, soli, pieprzu, tymianku, dodać cebule, wlać 1/2 szklanki wina i kilka razy polewać mięso marynatą - wtedy efekt przejdzie oczekiwania
Pamiętaj aby dzień przed duszeniem mięso natrzeć pastą z mieszanki czosnku, soli, pieprzu, tymianku, dodać cebule, wlać 1/2 szklanki wina i kilka razy polewać mięso marynatą - wtedy efekt przejdzie oczekiwania
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Polecamy na niedzielny obiad ciekawy przepis Siostry Anastazji. Zobaczcie jak pysznie można przyrządzić wieprzowinę. Smacznego.
Polecamy na niedzielny obiad ciekawy przepis Siostry Anastazji. Zobaczcie jak pysznie można przyrządzić wieprzowinę. Smacznego.
apio / DEON.pl
Chili con carne to danie z pogranicza meksykańsko-teksańskiego. Z powodu kojarzonych z meksykiem składników i hiszpańsko brzmiącej nazwy zwykle uznawane jest za klasyczne danie meksykańskie. Jednak"prawa autorskie" do tego dania mają amerykańscy osadnicy z graniczącego z Meksykiem Teksasu. Na pewno zasmakuje miłośnikom pikantnych potraw, choć doradzamy doprawiać wg własnych upodobań.
Chili con carne to danie z pogranicza meksykańsko-teksańskiego. Z powodu kojarzonych z meksykiem składników i hiszpańsko brzmiącej nazwy zwykle uznawane jest za klasyczne danie meksykańskie. Jednak"prawa autorskie" do tego dania mają amerykańscy osadnicy z graniczącego z Meksykiem Teksasu. Na pewno zasmakuje miłośnikom pikantnych potraw, choć doradzamy doprawiać wg własnych upodobań.