apio / DEON.pl
Babka drożdżowa to prawdziwe wyzwanie. To, czy ciasto się uda zależy od jakości i temperatury użytych składników i od dokładnego przestrzegania kilku ważnych zasad. Koniecznie trzeba zadbać o to, by wszystkie potrzebne produkty były naprawdę świeże. Szczególnie drożdże. Muszą być miękkie i plastyczne, a nie kruszyć się, powinny też mieć jasnobeżową, jednolitą barwę i przyjemny, świeży zapach. Na wierzchu nie mogą mieć białego nalotu. Powodzenia!
Babka drożdżowa to prawdziwe wyzwanie. To, czy ciasto się uda zależy od jakości i temperatury użytych składników i od dokładnego przestrzegania kilku ważnych zasad. Koniecznie trzeba zadbać o to, by wszystkie potrzebne produkty były naprawdę świeże. Szczególnie drożdże. Muszą być miękkie i plastyczne, a nie kruszyć się, powinny też mieć jasnobeżową, jednolitą barwę i przyjemny, świeży zapach. Na wierzchu nie mogą mieć białego nalotu. Powodzenia!