apio / DEON.pl
Pizza zawojowała cały świat. Nęci zapachem, smakiem, wyglądem, choć do niskokalorycznych dań nie należy. Jemy ją przy okazji spotkań towarzyskich, w czasie wypadów do miasta, zamawiamy, gdy potrzebujemy szybkiego obiadu czy kolacji. Ale możemy też przygotować ją sami - dziś proponujemy przepis na pizzę na oryginalnym, cienkim cieście włoskim.
Pizza zawojowała cały świat. Nęci zapachem, smakiem, wyglądem, choć do niskokalorycznych dań nie należy. Jemy ją przy okazji spotkań towarzyskich, w czasie wypadów do miasta, zamawiamy, gdy potrzebujemy szybkiego obiadu czy kolacji. Ale możemy też przygotować ją sami - dziś proponujemy przepis na pizzę na oryginalnym, cienkim cieście włoskim.
s. Anastazja / slo
Siostra Anastazja w dzieciństwie podglądała mamę, która przed gotowaniem albo wyrabianiem chleba robiła znak krzyża. Zanim zabierze się do pieczenia ciasta, odmawia modlitwę "Pod Twoją obronę", a następnie zakasa rękawy habitu i do dzieła.
Siostra Anastazja w dzieciństwie podglądała mamę, która przed gotowaniem albo wyrabianiem chleba robiła znak krzyża. Zanim zabierze się do pieczenia ciasta, odmawia modlitwę "Pod Twoją obronę", a następnie zakasa rękawy habitu i do dzieła.
s. Anastazja / slo
Pierożki gotować w osolonej wodzie, po wypłynięciu jeszcze chwilkę gotować, wyjąć sitkiem, wyłożyć do wazy lub na talerz, zalać gorącym bulionem. I delektować się aromatem i smakiem...
Pierożki gotować w osolonej wodzie, po wypłynięciu jeszcze chwilkę gotować, wyjąć sitkiem, wyłożyć do wazy lub na talerz, zalać gorącym bulionem. I delektować się aromatem i smakiem...
PAP / drr
Oczyszcza organizm, ma działanie antynowotworowe, wzmacnia odporność i pozwala pozbyć się kaca. Zalety kapusty kiszonej dostrzegł już Hipokrates. Dziś kupując ją w sklepie, wybierajmy tę sprzedawaną z beczki - zachowuje najwięcej cennych dla zdrowia składników.
Oczyszcza organizm, ma działanie antynowotworowe, wzmacnia odporność i pozwala pozbyć się kaca. Zalety kapusty kiszonej dostrzegł już Hipokrates. Dziś kupując ją w sklepie, wybierajmy tę sprzedawaną z beczki - zachowuje najwięcej cennych dla zdrowia składników.
s. Anastazja / slo
Schab można serwować na różne sposoby, możliwości jest wiele. Zazwyczaj podajemy go tradycyjnie w postaci kotletów panierowanych albo pieczeni. Tym razem siostra Anastazja proponuje nam kotlety faszerowane z jajkiem, szynką oraz papryką.
Schab można serwować na różne sposoby, możliwości jest wiele. Zazwyczaj podajemy go tradycyjnie w postaci kotletów panierowanych albo pieczeni. Tym razem siostra Anastazja proponuje nam kotlety faszerowane z jajkiem, szynką oraz papryką.
im
Dzisiaj prezentujemy przepis na drożdżowe rogale, które są fantastycznym dodatkiem do porannej kawy. Przepis prosty, szybki i (co najważniejsze) sprawdzony. Gorąco polecamy!
Dzisiaj prezentujemy przepis na drożdżowe rogale, które są fantastycznym dodatkiem do porannej kawy. Przepis prosty, szybki i (co najważniejsze) sprawdzony. Gorąco polecamy!
apio / DEON.pl
Maliny na pysznej tarcie z budyniem i galaretką - wspaniały deser pachnący latem, które już powoli odchodzi. Korzystajmy zatem z jego darów, póki jeszcze trwa.
Maliny na pysznej tarcie z budyniem i galaretką - wspaniały deser pachnący latem, które już powoli odchodzi. Korzystajmy zatem z jego darów, póki jeszcze trwa.
slo / s. Anastazja
Dziś polecamy ciasto siostry Anastazji, które oprócz niepodważalnych walorów smakowych, posiada podobno właściwości lecznicze...
Dziś polecamy ciasto siostry Anastazji, które oprócz niepodważalnych walorów smakowych, posiada podobno właściwości lecznicze...
apio / DEON.pl
Makaron to doskonała podstawa dla wielu potraw, dań i sałatek. Wybornie łączy się z wieloma składnikami, pozwalając rozkoszować się bogactwem smaków. Dziś bardzo prosty przepis na makaron penne z ziołami, pomidorami i fetą.
Makaron to doskonała podstawa dla wielu potraw, dań i sałatek. Wybornie łączy się z wieloma składnikami, pozwalając rozkoszować się bogactwem smaków. Dziś bardzo prosty przepis na makaron penne z ziołami, pomidorami i fetą.
slo
Prosty sos pieczarkowy - idealny do mięs, ziemniaków, makaronów, kaszy.
Prosty sos pieczarkowy - idealny do mięs, ziemniaków, makaronów, kaszy.
apio / DEON.pl
Delikatna potrawa o wysublimowanym smaku, która dostarczy wiele przyjemności nawet najbardziej wyrafinowanym podniebieniom. A przy tym naprawdę przepis wyjątkowo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeden z naszych ulubionych!
Delikatna potrawa o wysublimowanym smaku, która dostarczy wiele przyjemności nawet najbardziej wyrafinowanym podniebieniom. A przy tym naprawdę przepis wyjątkowo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeden z naszych ulubionych!
apio / DEON.pl
Każda mama to zna: "nie chcę surówki", "nie lubię marchewki". Uciekamy się do najróżniejszych sposobów, by przekonać nasze pociechy do zjedzenia choćby kęsa warzyw. Spróbujmy podać je w ciekawej dla malucha formie. Ułożony z warzyw na talerzu sałatkowy kogucik z pewnością pomoże.
Każda mama to zna: "nie chcę surówki", "nie lubię marchewki". Uciekamy się do najróżniejszych sposobów, by przekonać nasze pociechy do zjedzenia choćby kęsa warzyw. Spróbujmy podać je w ciekawej dla malucha formie. Ułożony z warzyw na talerzu sałatkowy kogucik z pewnością pomoże.
apio / DEON.pl
Aromatyczna pieczeń to danie, które świetnie sprawdza się podczas uroczystego obiadu, kolacji czy niedzielnego popołudnia. Byle tylko po rozkrojeniu mięso nie okazało się suche i twarde. Proponujemy przepis na wołową pieczeń z estragonem - miękką i soczystą.
Aromatyczna pieczeń to danie, które świetnie sprawdza się podczas uroczystego obiadu, kolacji czy niedzielnego popołudnia. Byle tylko po rozkrojeniu mięso nie okazało się suche i twarde. Proponujemy przepis na wołową pieczeń z estragonem - miękką i soczystą.
apio / DEON.pl
Za oknami upał, nie mamy ochoty na długie przygotowywanie potraw i jedzenie ciężkich rzeczy. Proponujemy więc szybki i lekki obiad - spaghetti z tuńczykiem - w sam raz na letnie popołudnie.
Za oknami upał, nie mamy ochoty na długie przygotowywanie potraw i jedzenie ciężkich rzeczy. Proponujemy więc szybki i lekki obiad - spaghetti z tuńczykiem - w sam raz na letnie popołudnie.
apio / DEON.pl
Nie ma to jak chleb domowy. Pachnący, smaczny, z chrupiącą skórką. Bez użycia konserwantów i chemicznych spulchniaczy utrzymuje długo świeżość. Przywodzi na myśl wspomnienia dzieciństwa, pieczony przez nasze babcie był najlepszy na świecie.
Nie ma to jak chleb domowy. Pachnący, smaczny, z chrupiącą skórką. Bez użycia konserwantów i chemicznych spulchniaczy utrzymuje długo świeżość. Przywodzi na myśl wspomnienia dzieciństwa, pieczony przez nasze babcie był najlepszy na świecie.
slo / s. Anastazja
Sztuki kulinarnej uczymy się jedząc i eksperymentując, samo posiadanie książki nie wystarczy aby zostać mistrzem kuchni. Potrzebna jest długoletnia praktyka i talent. Siostra Anastazja zdradza nam kilka praktycznych rad dotyczących przyrządzania potraw.
Sztuki kulinarnej uczymy się jedząc i eksperymentując, samo posiadanie książki nie wystarczy aby zostać mistrzem kuchni. Potrzebna jest długoletnia praktyka i talent. Siostra Anastazja zdradza nam kilka praktycznych rad dotyczących przyrządzania potraw.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Kurczak często gości na naszych stołach. Dziś proponujemy niezwykle smakowitą propozycję podania go w aromatycznym, kolorowym sosie warzywnym. Smaczne, zdrowe i... niedrogie!
Kurczak często gości na naszych stołach. Dziś proponujemy niezwykle smakowitą propozycję podania go w aromatycznym, kolorowym sosie warzywnym. Smaczne, zdrowe i... niedrogie!
apio / DEON.pl
Faszerowane pieczarki - danie proste, szybkie i tanie, a jakże smaczne i efektowne. Świetne na obiad lub jako przystawka czy dodatek do dania głównego.
Faszerowane pieczarki - danie proste, szybkie i tanie, a jakże smaczne i efektowne. Świetne na obiad lub jako przystawka czy dodatek do dania głównego.
apio / DEON.pl
Łosoś jest jedną z najszlachetniejszych ryb słodkowodno-morskich. Idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia, gotowania. Proponujemy sprawdzony przepis na soczystego i aromatycznego łososia z masłem ziołowo-czosnkowym. Prawdziwa uczta dla podniebienia!
Łosoś jest jedną z najszlachetniejszych ryb słodkowodno-morskich. Idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia, gotowania. Proponujemy sprawdzony przepis na soczystego i aromatycznego łososia z masłem ziołowo-czosnkowym. Prawdziwa uczta dla podniebienia!
apio / DEON.pl
Cebula towarzyszy nam codziennie w kuchni, rzadko jednak jako podstawa dania, a sprawdza się w tej roli doskonale. Polecamy przepyszną zupę cebulową - French Onion Soup - genialna!
Cebula towarzyszy nam codziennie w kuchni, rzadko jednak jako podstawa dania, a sprawdza się w tej roli doskonale. Polecamy przepyszną zupę cebulową - French Onion Soup - genialna!