Sernik brzoskwiniowy Siostry Anastazji

Pyszny, puszysty sernik z dodatkiem brzoskwiń - prawdziwy raj dla podniebienia!

 

 

Upiec cienki jasny biszkopt (najlepiej dzień wcześniej)

 

 

BISZKOPT JASNY

  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru kryształu
  • 1 szklanka mąki
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp. 160-180'C ok. 30-40 min.

 

MASA SEROWA

  • 1 1/2 kg zmielonego sera białego
  • 30-40 dag cukru kryształu
  • 12 jaj
  • 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru)
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 1/2 kostki margaryny
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 1 puszka brzoskwiń

Margarynę ucierać z cukrem kryształemi cukrem waniliowym, stopniowo dodając po jednym żółtku, następnie ser wymieszany z mąką i budyniem. Ubić białka na sztywną pianę i dodać do masy, delikatnie mieszając. Na końcu wmieszać pokrojone w kostkę owoce brzoskwini. Wierzch wcześniej upieczonego już biszkoptu przykryć masą serową. Piec w temp. 150-180°C przez ok. 1 godz.

 

 

Wiecej przepisów na wyśmienite ciasta i ciasteczka, zdrowe surówki i sałatki oraz wiele innych potraw znajdziesz w  poradnikach kulinarnych Siostry Anastazji - zobacz!

 

Wspomóż Nas

Twoja ocena:

Średnia ocen:

3.86

Liczba głosów:

14

Logowanie

 
Opcja umożliwiająca automatyczne logowanie w serwisie przy kolejnej wizycie. Jest aktywna do momentu wylogowania.
zarejestruj się zapomniałeś hasła?