Polewa czekoladowa wg przepisu Siostry Anastazji

Pyszna, aromatyczna, gęsta polewa czekoladowa ozdobi i doda smaku naszym ciastom.

 

Składniki:

  • 13 dag margaryny
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki wody
  • 1 łyżka żelatyny
  • 5 łyżek kwaśnej gęstej śmietany

W wodzie rozpuścić żelatynę. Cukier, kakao, margarynę i rozpuszczoną żelatynę dobrze wymieszać i stopniowo podgrzewać do połączenia wszystkich składników. Nie dopuścić do zagotowania. Po przestudzeniu (lekko ciepła) dodać (po łyżce) śmietanę. Roztrzepać.

 


Przepis pochodzi z książki: 103 CIASTA SIOSTRY ANASTAZJI

 

Czytaj dalej...

Twoja ocena:

Średnia ocen:

3

Liczba głosów:

3

Komentarze użytkowników (1)

Sortuj według najnowszych

Zgłoś do moderacji

~dana 14:12:19 | 2013-12-23
mam jedno pytanie kup lam żelatyne w kórej substancja konserwujaca jest dwutlenek siarki, czy to zmieni smak polewy?

Oceń odpowiedz

Logowanie

 
Opcja umożliwiająca automatyczne logowanie w serwisie przy kolejnej wizycie. Jest aktywna do momentu wylogowania.
zarejestruj się zapomniałeś hasła?