Chrupiąca sałata z papryką

Sałatki, surówki powinny być stałą częścią naszego jadłospisu. Świeże i chrupkie warzywa dostarczają nam witamin, energii i już samym wyglądem sprawiają niemało przyjemności. Niewiele też potrzeba, by zafundować sobie taką porcję zdrowia!

 

 

Składniki:

  • 1 główka sałaty zielonej karbowanej
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka czerwona
  • 1 słoik cebulki marynowanej
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z ½ cytryny
  • sól
  • pieprz

 

Pamiętajmy o dokładnym umyciu warzyw!

 

Liście sałaty oczyścić i rozdrobnić. Paprykę oczyścić i pokroić w paski. Szczypiorek drobno posiekać. Dodać odcedzoną cebulkę. Wymieszać wszystkie składniki i zalać sokiem z cytryny wymieszanym z musztardą i oliwą. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku. Dekoracyjnie rozłożyć na półmisku i...... chrupać!

 

Wiecej przepisów na wyśmienite ciasta i ciasteczka, zdrowe surówki i sałatki oraz wiele innych potraw znajdziesz w  poradnikach kulinarnych Siostry Anastazji - zobacz!

Czytaj dalej...

Twoja ocena:

Średnia ocen:

5

Liczba głosów:

7

Komentarze użytkowników (0)

Sortuj według najnowszych

Logowanie

 
Opcja umożliwiająca automatyczne logowanie w serwisie przy kolejnej wizycie. Jest aktywna do momentu wylogowania.
zarejestruj się zapomniałeś hasła?