apio / DEON.pl
Latem pomidory są najlepsze, dojrzałe, słodkie, wygrzane słońcem. Takie najlepiej nadają się na naszą zupę. Spróbujcie sami!
Latem pomidory są najlepsze, dojrzałe, słodkie, wygrzane słońcem. Takie najlepiej nadają się na naszą zupę. Spróbujcie sami!
apio / DEON.pl
Smaczna, efektowna i pożywna zupa - krem z zielonego groszku, doskonała na obiad lub kolację, a także na przyjęcie. Polecamy!
Smaczna, efektowna i pożywna zupa - krem z zielonego groszku, doskonała na obiad lub kolację, a także na przyjęcie. Polecamy!
slo
Czy kiedykolwiek jedliście zupę cytrynową? Oto bardzo prosty przepis - zaledwie kilka składników, banalnie prosta w wykonaniu i smakuje oryginalnie.
Czy kiedykolwiek jedliście zupę cytrynową? Oto bardzo prosty przepis - zaledwie kilka składników, banalnie prosta w wykonaniu i smakuje oryginalnie.
apio / DEON.pl
Za oknami wciąż zima i mróz, proponujemy więc znów coś z serii kaloryczno-energetcznej. Jedna z najlepszych zup zimowych - fasolówka na żeberkach.
Za oknami wciąż zima i mróz, proponujemy więc znów coś z serii kaloryczno-energetcznej. Jedna z najlepszych zup zimowych - fasolówka na żeberkach.
apio / DEON.pl
Owoce awokado stają się coraz bardziej popularne w naszej kuchni, i dobrze, bo zawierają wiele cennych składników: nienasycone kwasy tłuszczowe (23,5 proc.), nieco białka (2 proc.), prowitaminę A (karoten), witaminy B_{1}, B_{2}, C, H (biotyna), K i PP, dużo witaminy E, bardzo dużo potasu i niewiele wapnia, fosforu i żelaza. Miąższ awokado zawiera 3,4 proc. węglowodanów. Owoce te zaleca się osobom z nadciśnieniem tętniczym oraz ze skłonnością do anemii. Awokado wskazane jest również przy nadkwasocie żołądka, ponieważ zmniejsza kwasowość soku żołądkowego. Ale uwaga: awokado jest tłuste, a więc bardzo kaloryczne (100 g - 233 kcal).
Owoce awokado stają się coraz bardziej popularne w naszej kuchni, i dobrze, bo zawierają wiele cennych składników: nienasycone kwasy tłuszczowe (23,5 proc.), nieco białka (2 proc.), prowitaminę A (karoten), witaminy B_{1}, B_{2}, C, H (biotyna), K i PP, dużo witaminy E, bardzo dużo potasu i niewiele wapnia, fosforu i żelaza. Miąższ awokado zawiera 3,4 proc. węglowodanów. Owoce te zaleca się osobom z nadciśnieniem tętniczym oraz ze skłonnością do anemii. Awokado wskazane jest również przy nadkwasocie żołądka, ponieważ zmniejsza kwasowość soku żołądkowego. Ale uwaga: awokado jest tłuste, a więc bardzo kaloryczne (100 g - 233 kcal).
apio / DEON.pl
Zupa krem z łososia na zimno to doskonałe danie na ciepłe dni. Pyszna, pożywna, odświeżająca i niezwykle efektowna!
Zupa krem z łososia na zimno to doskonałe danie na ciepłe dni. Pyszna, pożywna, odświeżająca i niezwykle efektowna!
apio / DEON.pl
Minestrone to włoska zupa na bazie warzyw. Jest podawana na różne sposoby: z drobnym makaronem, ryżem, grzankami lub jako przecierka warzywna. Jej nazwa pochodzi od włoskiego słowa minestra (zupa). Nie ma ścisłego przepisu na Minestrone, a jej skład bazuje na warzywach sezonowych i różni się w poszczególnych regionach Italii.
Minestrone to włoska zupa na bazie warzyw. Jest podawana na różne sposoby: z drobnym makaronem, ryżem, grzankami lub jako przecierka warzywna. Jej nazwa pochodzi od włoskiego słowa minestra (zupa). Nie ma ścisłego przepisu na Minestrone, a jej skład bazuje na warzywach sezonowych i różni się w poszczególnych regionach Italii.