Poranny Dziennik Zdrowia/dm
Kolacja wigilijna to cała masa smacznych potraw, którym nie potrafimy się oprzeć. Wigilia kojarzy się z zapachem pieczonej ryby, barszczu z uszkami i pierogów z grzybami. Jednak niektóre potrawy świąteczne bywają naprawdę ciężkostrawne. Oto kilka pomysłów na to, jak przygotować je, aby były lekkostrawne.
Kolacja wigilijna to cała masa smacznych potraw, którym nie potrafimy się oprzeć. Wigilia kojarzy się z zapachem pieczonej ryby, barszczu z uszkami i pierogów z grzybami. Jednak niektóre potrawy świąteczne bywają naprawdę ciężkostrawne. Oto kilka pomysłów na to, jak przygotować je, aby były lekkostrawne.
US Embassy Warsaw / youtube.com / pk
Ambasador USA Paul Jones i amerykańscy dyplomaci mieli okazję spróbować polskich dań wigilijnych. Co najbardziej ich zaskoczyło?
Ambasador USA Paul Jones i amerykańscy dyplomaci mieli okazję spróbować polskich dań wigilijnych. Co najbardziej ich zaskoczyło?
Logo źródła: dts Jolanta Bugajska / DTS / slo
Rozmowa z Ewą Wachowicz - Miss Świata i kulinarna mistrzyni zdradza, jakie świąteczne smaki królują na jej wigilijnym stole.
Rozmowa z Ewą Wachowicz - Miss Świata i kulinarna mistrzyni zdradza, jakie świąteczne smaki królują na jej wigilijnym stole.
slo
Kulebiak to potrawa pochodząca z kuchni kresowej. Wigilijne nadzienie składa się z najczęściej z kapusty oraz grzybów.
Kulebiak to potrawa pochodząca z kuchni kresowej. Wigilijne nadzienie składa się z najczęściej z kapusty oraz grzybów.
slo
Karp smażony to najpopularniejsza polska potrawa wigilijna.
Karp smażony to najpopularniejsza polska potrawa wigilijna.
slo
Śledzie w sosie czosnkowym - jedna z wielu wersji wigilijnego śledzia, dobrze znana na Warmii.
Śledzie w sosie czosnkowym - jedna z wielu wersji wigilijnego śledzia, dobrze znana na Warmii.