PAP / tk
W dobie, kiedy woda staje się zasobem coraz droższym i deficytowym, w najbardziej ekskluzywnych hiszpańskich restauracjach jest traktowana i serwowana jak wino. Różne rodzaje wody proponują i serwują nieliczni dotąd specjaliści - hydrosommelierzy. To zawód do tej pory niezrozumiały, ale znajdujący miejsce w najdroższych restauracjach - ocenił „El Pais”.
W dobie, kiedy woda staje się zasobem coraz droższym i deficytowym, w najbardziej ekskluzywnych hiszpańskich restauracjach jest traktowana i serwowana jak wino. Różne rodzaje wody proponują i serwują nieliczni dotąd specjaliści - hydrosommelierzy. To zawód do tej pory niezrozumiały, ale znajdujący miejsce w najdroższych restauracjach - ocenił „El Pais”.
PAP / ad
Do zakładów opieki długoterminowej zostanie wprowadzony nowy zawód - opiekun medyczny, uprawniony do wykonywania czynności z zakresu podstawowej pielęgnacji - zakłada projekt rozporządzenia przygotowany przez Ministerstwo Zdrowia.
Do zakładów opieki długoterminowej zostanie wprowadzony nowy zawód - opiekun medyczny, uprawniony do wykonywania czynności z zakresu podstawowej pielęgnacji - zakłada projekt rozporządzenia przygotowany przez Ministerstwo Zdrowia.