PAP/ ad
Pierogów z różnym nadzieniem - z owocami, mięsem, warzywami czy kaszą - gotowanych, pieczonych i smażonych, będą mogli spróbować uczestnicy 10. Festiwalu Pierogów, który od środy do niedzieli odbywa się na Małym Rynku w Krakowie.
Pierogów z różnym nadzieniem - z owocami, mięsem, warzywami czy kaszą - gotowanych, pieczonych i smażonych, będą mogli spróbować uczestnicy 10. Festiwalu Pierogów, który od środy do niedzieli odbywa się na Małym Rynku w Krakowie.
KAI / apd
VIII Festiwal Pierogów w Krakowie rozpocznie się 13 sierpnia na Małym Rynku. Główną nagrodą w konkursie na Krakowskiego Mistrza Pierogów jest statuetka św. Jacka z Pierogami. W trakcie festiwalu ks. infułat Bronisław Fidelus, proboszcz Bazyliki Mariackiej odprawi Msze św. w intencji gastronomików i kupców krakowskich oraz poświęci przyniesione przez nich zioła.
VIII Festiwal Pierogów w Krakowie rozpocznie się 13 sierpnia na Małym Rynku. Główną nagrodą w konkursie na Krakowskiego Mistrza Pierogów jest statuetka św. Jacka z Pierogami. W trakcie festiwalu ks. infułat Bronisław Fidelus, proboszcz Bazyliki Mariackiej odprawi Msze św. w intencji gastronomików i kupców krakowskich oraz poświęci przyniesione przez nich zioła.