PAP / drr
Ostry spór poróżnił Waltraud Ziervogel, właścicielkę istniejącego w Berlinie od pół wieku kiosku "Konnopke's Imbiss" serwującego kultową currywurst, i jej syna Mario, narażając na szwank jeden z najpopularniejszych symboli stolicy Niemiec.
Ostry spór poróżnił Waltraud Ziervogel, właścicielkę istniejącego w Berlinie od pół wieku kiosku "Konnopke's Imbiss" serwującego kultową currywurst, i jej syna Mario, narażając na szwank jeden z najpopularniejszych symboli stolicy Niemiec.
Logo źródła: Nowy Dziennik Marian Polak / slo
Na bliższym, dalszym i całkiem dalekim Wschodzie ludzie przez długie tysiąclecia musieli sobie jakoś radzić bez cytostatyków, rezonansu magnetycznego i chirurgii plastycznej. I robili to stosunkowo skutecznie.
Na bliższym, dalszym i całkiem dalekim Wschodzie ludzie przez długie tysiąclecia musieli sobie jakoś radzić bez cytostatyków, rezonansu magnetycznego i chirurgii plastycznej. I robili to stosunkowo skutecznie.
apio / DEON.pl
Curry - intrygujący aromat i intensywna barwa. To jedna z najpopularniejszych przypraw egzotycznych. Jest mieszanką sproszkowanych kilku lub kilkunastu przypraw kuchennych, między innymi w jej skład wchodzą: kurkuma, kozieradka, kolendra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, chili, czosnek, kardamon, goździki, kmin rzymski, cynamon, imbir oraz sól. Pochodzi z Indii, gdzie jest uznawana za przyprawę narodową, przez wieki ulepszaną, a niektóre szczególnie wyrafinowane jej zestawy trzymane są w ścisłej tajemnicy. Curry, dzięki swemu wspaniałemu aromatowi i barwie szczególnie nadaje się do aromatyzowania ryżu, któremu użycza pięknej żółtej barwy. Doskonale komponuje się z drobiem czy rybami.
Curry - intrygujący aromat i intensywna barwa. To jedna z najpopularniejszych przypraw egzotycznych. Jest mieszanką sproszkowanych kilku lub kilkunastu przypraw kuchennych, między innymi w jej skład wchodzą: kurkuma, kozieradka, kolendra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, chili, czosnek, kardamon, goździki, kmin rzymski, cynamon, imbir oraz sól. Pochodzi z Indii, gdzie jest uznawana za przyprawę narodową, przez wieki ulepszaną, a niektóre szczególnie wyrafinowane jej zestawy trzymane są w ścisłej tajemnicy. Curry, dzięki swemu wspaniałemu aromatowi i barwie szczególnie nadaje się do aromatyzowania ryżu, któremu użycza pięknej żółtej barwy. Doskonale komponuje się z drobiem czy rybami.
Logo źródła: PAP - Nauka w Polsce PAP / drr
Lek pozyskany z orientalnej przyprawy, kurkumy, może wspomóc procesy naprawy tkanki nerwowej po udarze mózgu – wynika z badań, które zaprezentowano w Los Angeles na międzynarodowej konferencji American Heart Association.
Lek pozyskany z orientalnej przyprawy, kurkumy, może wspomóc procesy naprawy tkanki nerwowej po udarze mózgu – wynika z badań, które zaprezentowano w Los Angeles na międzynarodowej konferencji American Heart Association.