Oświadczenie Kurii ws. Mszy z udziałem ONR

(fot. Pacyfa (Own work) [CC BY-SA 3.0 pl / Wikimedia Commons)

Kościół białostocki jest apartyjny i jest mu obcy nacjonalizm - głosi wydane dziś oświadczenie Kurii metropolitalnej w Białymstoku w związku z udziałem członków ONR w Mszy w katedrze.

Publikujemy treść oświadczenia Kurii Metropolitalnej Białostockiej ws. Mszy św. z udziałem członków ONR:

Kuria Archidiecezjalna przeprasza wszystkich, którzy poczuli się dotknięci zachowaniem członków ONR w katedrze białostockiej w minioną sobotę 16 kwietnia 2016 r. Incydent wynikł z niedopatrzenia administracji parafialnej. Kuria zapewnia, iż Kościół białostocki jest apartyjny i jest mu obcy nacjonalizm.

ks. kan. dr Andrzej Dębski
Rzecznik Kurii
Białystok, 19.04.2016 r

wgo444 19:28:58 | 2016-04-30
Kompromitacja.

Oceń 2 odpowiedz

ida.wiracha 13:10:58 | 2016-04-23

Oceń 4 odpowiedz

Menio 08:54:31 | 2016-04-20
Biskupi mają robić posługę wiernym, a nie wydumane doktoraty.Są w służbie, a nie słuchają głosu Pana i Papieża.
Promowali ks.Charamsę, z jakim skutkiem widzimy, ośmieszając nas katolików, a publicznie linczują godnego sługę bożego. Za TO powinni nas biskupi publicznie przepraszać! Przed nami ŚDM oczekuję jako katolik zaproszenia tych młodych, a nie oddalanie w niebyt wykluczenie. Kardynał Dziwisz powinien ich, swoich rodaków i przyszłość jego kraju, zaprosić oficjalnie na ŚDM publicznie przed Papieżem. Tak jak ojciec Święty pojechał na wyspę Lesbos i zabrał do Watykanu migrantów.

Oceń 14 2 odpowiedz