Pulpety zapiekane w sosie koperkowym

Pulpety zapiekane w sosie koperkowym
Pulpety zapiekane w sosie koperkowym, według przepisu siostry Anastazji.
s. Anastazja / slo

Pulpety zapiekane w sosie koperkowym, według przepisu siostry Anastazji, będą smakować każdemu - bez wyjątku!

  • 1 kg mięsa do zmielenia (dowolnego rodzaju)
  • 1 cebula
  • 1-2 jaja
  • 1 bułka
  • 2-3 ząbki czosnku
  • włoszczyzna
  • pieprz
  • sól
  • 1 szklanka słodkiej śmietanki
  • 1 szklanki startego żółtego sera
  • 2-3 łyżki drobno posiekanego koperku
  • Wszystkie składniki wymieszać.
  • Mięso zemleć, dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, cebulę startą na tarce o drobnych oczkach i jaja.
  • Dobrze wymieszać i doprawić do smaku.
  • Formować jednakowej wielkości pulpeciki.
  • Zagotować wodę z włoszczyzną i do gotującej delikatnie wkładać pulpety.
  • Ugotowane przełożyć do żaroodpornego naczynia i zalać sosem koperkowym.
  • Zapiec w piekarniku.

Podawać na gorąco z ziemniakami, kaszą, kluskami śląskimi, makaronem, ryżem i zestawem surówek.

DEON.PL POLECA

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Pulpety zapiekane w sosie koperkowym
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.