Jak zrobić pyszne kotleciki z selera?

apio / DEON.pl
Poniedziałek, 11 lipca 2016, godz. 11:30
Polecamy szybki i prosty przepis na kotleciki z selera. Zaskakująco pyszne danie!
więcej

Jak zrobić krem z zielonego groszku i grzybów?

apio / DEON.pl
Środa, 6 lipca 2016, godz. 15:40
Smaczna, efektowna i pożywna zupa - krem z zielonego groszku, doskonała na obiad lub kolację, a także na przyjęcie. Polecamy!
więcej

Jak gotować z dziećmi? Zobacz kilka prostych przepisów

Inf. prasowe / drr
Środa, 6 lipca 2016, godz. 14:41
Gotowanie to dla dzieci ogromna frajda i nauka. Pobudza ich kreatywność, zręczność, wyobraźnię, ale przede wszystkim może być wspaniałą zabawą dla malucha i jego rodziców.
więcej

Jak przygotować pyszną zupę cebulową?

nt
Środa, 6 lipca 2016, godz. 14:30
Świetna propozycja dla wszystkich wielbicieli cebuli. Łatwa do zrobienia, pozostawia niezapomniane wrażenia smakowe.
więcej

Trzy sposoby na ogórki kiszone - wg S. Anastazji

S. Anastazja / DEON.pl / apio
Środa, 29 czerwca 2016, godz. 14:03
Kiszenie ogórków to prawdziwa sztuka. Jak wybierać ogórki, jak je przygotować i jak zakisić, by wyszły? Skorzystaliśmy z pomocy Siostry Anastazji i jej sprawdzonych przepisów. Polecamy ogórki kiszone w trzech wersjach.
więcej

Zupa pomidorowa z czosnkiem i bazylią

nt
Piątek, 24 czerwca 2016, godz. 15:00
Jeżeli znudziła Ci się stara zupa pomidorowa, mamy dla Ciebie przepis, który odświeży to popularne danie. Twoja rodzina i znajomi oszaleją na jej punkcie!
więcej

Makaron z suszonymi pomidorami

Piątek, 24 czerwca 2016, godz. 14:27
Makaron z suszonymi pomidorami to idealny pomysł na letni obiad albo kolację. Sprawdzony przepis proponuje niezastąpiona siostra Anastazja.
więcej

Jaja faszerowane na 5 sposobów

apio / DEON.pl
Sobota, 26 marca 2016, godz. 08:00
Na wielkanocne śniadanie proponujemy kilka rodzajów jaj faszerowanych. Pyszne i kolorowe, będą przysmakiem i ozdobą świątecznego stołu.
więcej

Pasta z jajek i suszonych pomidorów

kz
Piątek, 5 lutego 2016, godz. 08:00
Prosty przepis na pastę z jajek i suszonych pomidorów
więcej

Pączek, pączki i faworki

s. Anastazja / "Przepisy siostry Anastazji. 100 nowych ciast"
Wtorek, 2 lutego 2016, godz. 10:34
Tradycji musi stać się zadość. Oto przepis na najlepsze na świecie pączki i faworki. Wszystko zgodne z wielowiekową tradycją i sprawdzone przez pierwszą kucharkę Rzeczpospolitej - siostrę Anastazję. W Tłusty Czwartek kalorii nie liczymy, bo i po co.
więcej

Babka babcina z jabłkami

Siostra Anastazja /br
Piątek, 22 stycznia 2016, godz. 16:00
Prosta w przygotowaniu, ale niezwykle pachnąca wspomnieniami owocowego sadu. Doskonała na wspólne chwile przyjemności - babka według babcinego przepisu. Siostra Anastazja poleca.
więcej

Karpatka Siostry Anastazji

S. Anastazja / DEON.pl
Wtorek, 5 stycznia 2016, godz. 11:08
Wszystkim, którzy uwielbiają słodkości, polecamy wyśmienitą "Karpatkę" Siostry Anastazji.
więcej

Przepisy na świąteczne ciasta od s. Anastazji

apio / DEON.pl
Środa, 16 grudnia 2015, godz. 14:33
Na świąteczny czas przygotowaliśmy dal Was pyszną niespodziankę. Wyjątkowy prezent od Siostry Anastazji dla użytkowników DEON.pl - 16 przepisów na wyśmienite, świąteczne ciasta.
więcej

Sałatka z ananasem na słodko

mag.s
Piątek, 4 grudnia 2015, godz. 13:38
Jeśli masz już dość nudnych sałatek z warzywami, to najwyższy czas spróbować czegoś nowego. Ta sałatka jest stworzona dla Ciebie. Do jej przygotowania nie użyjesz przypraw!
więcej

Nie wuzetka a murzynek - wg s. Anastazji

103 ciasta siostry Anastazji / Wydawnictwo WAM
Środa, 25 listopada 2015, godz. 11:23
Słodkością kojarzoną z Warszawą jest wuzetka. Kwadratowe ciastko zbudowane z warstw kakaowego biszkoptu, dżemu, bitej śmietany z polewą czekoladową. Jego nazwa wiązana jest z budowaną pod koniec lat 40. warszawską trasą W-Z. Według innej teorii nazwa ciastka pochodzi od skrótowca "WZK", którego rozwinięcie to "wypiek z kremem". My tych dylematów nie zamierzamy rozwiązywać, my mamy przepis siostry Anastazji.
więcej

Placki ziemniaczane po węgiersku - z gulaszem

apio / DEON.pl
Poniedziałek, 23 listopada 2015, godz. 11:31
Chrupiące placki ziemniaczane z ostrym mięsno-paprykowym gulaszem. Pożywne i rozgrzewające. Genialne na obiad, kolację czy spotkanie w towarzyskim gronie. Polecamy!
więcej

Warzywna kuchnia sezonowa. Jak zdrowo jeść?

Joanna Winiecka-Nowak
Wtorek, 20 października 2015, godz. 13:21
Na straganie w dzień targowy coraz krótsze są rozmowy. Skończył się już sezon owocowy, pożegnaliśmy też większość warzyw letnich. Kupujmy rozsądnie, a okaże się, że kuchnia jesienna nadal jest bogata!
więcej

Reginette z sosem z suszonych pomidorów

nt
Wtorek, 22 września 2015, godz. 09:16
Pyszne, lekkie danie, które znakomicie nadaje się na popołudniowy posiłek. Będzie miłym zaskoczeniem zarówno dla wielbicieli kuchni włoskiej jak i dla tych, którzy uwielbiają pomidory w swoich potrawach.
więcej

Knedle ze śliwkami

Magda_Cieszynska
Wtorek, 22 września 2015, godz. 07:02
Knedle to proste w przygotowaniu kulki mączne, które wciąż cieszą się popularnością na polskich stołach. Warto zatem przypomnieć sobie przepis na to pyszne danie.
więcej

Konfitura z wiśni według s. Anastazji

s. Anastazja / slo
Piątek, 21 sierpnia 2015, godz. 12:17
Wyśmienita konfitura z wiśni nadaje się jako dodatek do pieczywa, kremów, deserów, ciasta, herbaty, koktajli owocowych. Siostra Anastazja poleca!
więcej

Szpinak z czosnkiem - pasteryzowany

s. Anastazja / slo
Piątek, 21 sierpnia 2015, godz. 09:59
Czas na przetwory. Siostra Anastazja poleca pasteryzowany szpinak z czosnkiem. Można go podawać jako samodzielną przekąskę, dodatek do mięsa, ryb, zapiekanek, pierogów, naleśników, makaronu, kaszy.
więcej

Czas na przetwory! Siostra Anastazja radzi

S. Anastazja / DEON.pl / apio
Wtorek, 18 sierpnia 2015, godz. 09:00
Lato obsypuje nas już swoimi darami, rozpoczyna się sezon na przetwory. Zanim przystąpimy do ich przygotowywania, skorzystajmy z kilku rad Siostry Anastazji, która dzieli się z nami swoją kulinarną wiedzą - a prawdziwa to skarbnica - i podpowiada, o czym powinniśmy pamiętać, na co zwrócić uwagę przy wyborze produktów na przetwory, jak je przygotować, jak pasteryzować, jak przechowywać, itd...
więcej

Muffinki marmurkowe

bg
Wtorek, 11 sierpnia 2015, godz. 07:03
Pyszne, słodkie i łatwe w wykonaniu - oto przepis na wyśmienite muffinki marmurkowe!
więcej

Podgrzybki marynowane z marchewką

S. Anastazja / DEON.pl / apio
Wtorek, 11 sierpnia 2015, godz. 07:00
Dużą popularnością cieszył się w naszej kuchni przepis Siostry Anastazji na borowiki marynowane. Poprosiliśmy zatem o jeszcze. Dla wszystkich smakoszy grzybków marynowanych Siostra poleca podgrzybki marynowane z marchewką.
więcej

Jak "zabrać się" za przetwory?

s. Anastazja Pustelnik FDC / slo
Poniedziałek, 10 sierpnia 2015, godz. 12:58
Przepisy na przetwory - napisane prostym, współczesnym językiem, są użyteczne i smakowite, więcej - pozwalają na rozkoszowanie się dziełem własnych rąk, przetworami, które w słoikach i słojach będą czekały na zimę... ale jak fachowo "zabrać się" za przetwory? Siostra Anastazja radzi!
więcej
lista archiwalnych wiadomości

 

 

Logowanie

 
Opcja umożliwiająca automatyczne logowanie w serwisie przy kolejnej wizycie. Jest aktywna do momentu wylogowania.
zarejestruj się zapomniałeś hasła?
Zaloguj przez Facebook