Francuski kebab

(fot by penguincake/flickr.com)

Francuski kebab to ciekawa alternatywa dla powszechnie znanego nam kebaba. Ożywi dobrze znany smak i na pewno zasmakuje wszystkim znajomym. Dobrze sprawdzi się w roli przekąski na przyjęciu.

 

Czas przygotowania: 30 minut

 

Składniki:

 

  • 70 dag piersi z kurczaka
  • 1 ciasto francuskie
  • przyprawa do kurczaka
  • 5 łyżek oleju
  • 1 szklanka mleka

 

Sposób przygotowania:

 

Kurczaka umyć, pokroić w drobną kostkę, mięso podsmażyć na oleju. Rozmrożone ciasto francuskie pokroić na kwadraty.

 

Ostudzone mięso położyć na cieście, skleić, formując trójkąty, ułożyć na wyłożonej papierem blasze.

 

Posmaruj kebaby mlekiem.

 

Piec ok. 20 minut w 200 stopniach. Podawać na ciepło z sosem.

 

Smacznego !

 

 

 

Wspomóż Nas

Twoja ocena:

Średnia ocen:

5

Liczba głosów:

4

 

 

Komentarze użytkowników (3)

Sortuj według najnowszych

Zgłoś do moderacji

~T 08:28:27 | 2014-12-03
Zamiast kurczaka mozna tez uzywac zab ;)

Oceń 8 4 odpowiedz

Zgłoś do moderacji

~kam 10:47:24 | 2014-12-02
ja bym jajkiem rozmieszanym (zoltko) posmarowal ciasto przed wlozeniem do piekarnika.
mleko - najprawdopodobniej - jest uzyte co by nie bylo bardzo suche...

Oceń 1 odpowiedz

Zgłoś do moderacji

~kasia 21:56:05 | 2014-12-01
pomysł fajny-wypróbuję, ale pewnie z gotowym ciastem francuskim.
tylko po co aż szklanka mleka? ;)
początkowo myślałam, że może mleczna marynata do kurczaka.
:)

Oceń 1 1 odpowiedz

Logowanie

 
Opcja umożliwiająca automatyczne logowanie w serwisie przy kolejnej wizycie. Jest aktywna do momentu wylogowania.
zarejestruj się zapomniałeś hasła?
Zaloguj przez Facebook