PAP / ml
Pożary trawią uprawy zbóż na Ukrainie, które i bez tego trudno byłoby zebrać i wyeksportować w warunkach rosyjskiej inwazji. Według ukraińskich władz Rosjanie celowo bombardują pola pociskami zapalającymi, by wywołać globalny kryzys żywnościowy – opisuje stacja CNN.
Pożary trawią uprawy zbóż na Ukrainie, które i bez tego trudno byłoby zebrać i wyeksportować w warunkach rosyjskiej inwazji. Według ukraińskich władz Rosjanie celowo bombardują pola pociskami zapalającymi, by wywołać globalny kryzys żywnościowy – opisuje stacja CNN.
PAP / tk
Ceny pszenicy w 2022 r. będą najwyższe od 20 lat, a powrót do poziomów sprzed wybuchu wojny w Ukrainie nastąpi w II połowie 2024 r. - ocenili analitycy Polskiego Instytutu Ekonomicznego.
Ceny pszenicy w 2022 r. będą najwyższe od 20 lat, a powrót do poziomów sprzed wybuchu wojny w Ukrainie nastąpi w II połowie 2024 r. - ocenili analitycy Polskiego Instytutu Ekonomicznego.
Logo źródła: Przystanek Jezus bp Grzegorz Ryś
Jedna z najlepszych katechez tegorocznego przystanka Jezus. Biskup Grzegorz dał nam wszystkim ważną lekcję i bardzo cenną wskazówkę. Obejrzyj wideo.
Jedna z najlepszych katechez tegorocznego przystanka Jezus. Biskup Grzegorz dał nam wszystkim ważną lekcję i bardzo cenną wskazówkę. Obejrzyj wideo.
Joanna Winiecka-Nowak
Dlaczego najbardziej popularne zboże w naszej kulturze miałoby nam szkodzić? Czy badania doktora Davisa są wiarygodne? Czy powinniśmy się bać glutenu?
Dlaczego najbardziej popularne zboże w naszej kulturze miałoby nam szkodzić? Czy badania doktora Davisa są wiarygodne? Czy powinniśmy się bać glutenu?
kz
Przepis na wigilijną Kutię.
Przepis na wigilijną Kutię.
PAP / slo
Celiakia nie jest chorobą tylko małych dzieci i nigdy się z niej nie wyrasta, nawet po wielu latach stosowania diety - alarmuje Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
Celiakia nie jest chorobą tylko małych dzieci i nigdy się z niej nie wyrasta, nawet po wielu latach stosowania diety - alarmuje Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
Logo źródła: PAP - Nauka w Polsce slo
Nasz genom może nie być przystosowany do pokarmów, które współcześnie spożywamy. I tak np. przereklamowany może być pozytywny wpływ produktów pszenicznych - opowiadał dr hab. Andrzej Tokarz podczas XVI Warszawskiego Festiwalu Nauki.
Nasz genom może nie być przystosowany do pokarmów, które współcześnie spożywamy. I tak np. przereklamowany może być pozytywny wpływ produktów pszenicznych - opowiadał dr hab. Andrzej Tokarz podczas XVI Warszawskiego Festiwalu Nauki.