Ralph Dawirs, Gunther Moll / slo
We współczesnym społeczeństwie masowym, ukształtowanym przez urbanizację, z dala od przyrody, wielu, zdawałoby się, trwale w nim ugruntowanym wiadomościom i umiejętnościom zagraża popadnięcie w niepamięć.
We współczesnym społeczeństwie masowym, ukształtowanym przez urbanizację, z dala od przyrody, wielu, zdawałoby się, trwale w nim ugruntowanym wiadomościom i umiejętnościom zagraża popadnięcie w niepamięć.
PAP / drr
Dzieci kobiet, które regularnie jadły w ciąży orzechy ziemne, a także inne orzechy, np. włoskie czy migdały mogą być mniej narażone na alergię i astmę niż potomstwo pań, które unikały orzechów - wynika z duńsko-amerykańskich badań.
Dzieci kobiet, które regularnie jadły w ciąży orzechy ziemne, a także inne orzechy, np. włoskie czy migdały mogą być mniej narażone na alergię i astmę niż potomstwo pań, które unikały orzechów - wynika z duńsko-amerykańskich badań.
PoProstuZdrowo.pl / slo
Mały, rozwijający się organizm potrzebuje wapnia do budowy zdrowych kości, układ nerwowy natomiast kwasu foliowego, krew przede wszystkim żelaza, a komórki białka. Gdzie kobieta w ciąży powinna szukać tych składników, z jakich produktów powinna komponować menu, by dostarczyć organizmowi cenne witaminy i mikroelementy?
Mały, rozwijający się organizm potrzebuje wapnia do budowy zdrowych kości, układ nerwowy natomiast kwasu foliowego, krew przede wszystkim żelaza, a komórki białka. Gdzie kobieta w ciąży powinna szukać tych składników, z jakich produktów powinna komponować menu, by dostarczyć organizmowi cenne witaminy i mikroelementy?
Logo źródła: PAP - Nauka w Polsce slo
Aż 56 proc. Polek, które były lub są w ciąży, nie zmienia nic w swoim żywieniu w tym okresie - wynika z badań pt. "Polka w ciąży", których pierwszą część zaprezentowano we wtorek na konferencji prasowej w Warszawie.
Aż 56 proc. Polek, które były lub są w ciąży, nie zmienia nic w swoim żywieniu w tym okresie - wynika z badań pt. "Polka w ciąży", których pierwszą część zaprezentowano we wtorek na konferencji prasowej w Warszawie.
PAP / pz
Aż 56 proc. Polek, które były lub są w ciąży nie zmieniło nic w swoim żywieniu w tym okresie - wynika z badań TNS OBOP pt. "Polka w ciąży", których pierwszą część zaprezentowano we wtorek na konferencji prasowej w Warszawie.
Aż 56 proc. Polek, które były lub są w ciąży nie zmieniło nic w swoim żywieniu w tym okresie - wynika z badań TNS OBOP pt. "Polka w ciąży", których pierwszą część zaprezentowano we wtorek na konferencji prasowej w Warszawie.
Logo źródła: PAP - Nauka w Polsce PAP - Nauka w Polsce / slo
Zmniejszenie ilości pożywienia spożywanego na wczesnych etapach ciąży upośledza rozwój mózgu płodu - wykazali naukowcy z University of Texas Health Science Center (USA) w badaniach prowadzonych na pawianach. Informację podaje serwis internetowy Eurekalert.
Zmniejszenie ilości pożywienia spożywanego na wczesnych etapach ciąży upośledza rozwój mózgu płodu - wykazali naukowcy z University of Texas Health Science Center (USA) w badaniach prowadzonych na pawianach. Informację podaje serwis internetowy Eurekalert.