Poznaj przepis na zupę kremową z groszku

mag.s
Czwartek, 18 sierpnia 2016, godz. 13:00
W deszczowe dni brak Ci pomysłu na rozgrzewające danie, które wreszcie wniesie coś nowego do Twojego menu? Mamy dla Ciebie rewelację! Oto zupa kremowa z groszku. Jej przygotowanie jest dziecinnie proste, a smak niesamowity!
więcej

Poznaj przepis na serowe krakersy

kz
Czwartek, 18 sierpnia 2016, godz. 10:00
Łatwy i przyjemny przepis na serowe krakersy, które doskonale nadają się jako przekąska.
więcej

Muffinki bananowe z kokosem

apio / DEON.pl
Środa, 17 sierpnia 2016, godz. 16:00
Jeśli macie ochotę sprawić sobie małą, słodką przyjemność, to polecamy muffinki bananowe z kokosem.
więcej

Spróbuj zapiekanki z ziemniaków wg s. Anastazji

slo
Środa, 17 sierpnia 2016, godz. 13:00
W brytfannie ułożyć warstwę ziemniaków, połowę pieczarek (lub wędliny), cebuli i jajek, kolejną warstwę ziemniaków, resztę składników, a na wierzchu znowu ziemniaki. I zapiekanka gotowa!
więcej

Na śniadanie pyszny hummus

kz
Środa, 17 sierpnia 2016, godz. 10:00
Hummus to tradycyjna potrawa z Bliskiego Wschodu. Pochodzi ona z Libanu, ale cieszy się dużą popularnością również w kuchni żydowskiej. Potrawa ta zawiera w sobie pastę z ciecierzycy oraz pastę sezamową. Można podawać z pitą lub warzywami.
więcej

Jak przygotować pyszną zupę czosnkową?

nt
Wtorek, 16 sierpnia 2016, godz. 16:00
Świetne urozmaicenie Twojego codziennego menu. Czosnek w roli głównej miło zaskoczy Ciebie oraz Twoich bliskich.
więcej

Zobacz przepis na pizzę na cienkim cieście włoskim

apio / DEON.pl
Wtorek, 16 sierpnia 2016, godz. 13:00
Pizza zawojowała cały świat. Nęci zapachem, smakiem, wyglądem, choć do niskokalorycznych dań nie należy. Jemy ją przy okazji spotkań towarzyskich, w czasie wypadów do miasta, zamawiamy, gdy potrzebujemy szybkiego obiadu czy kolacji. Ale możemy też przygotować ją sami - dziś proponujemy przepis na pizzę na oryginalnym, cienkim cieście włoskim.
więcej

Zanim upieczesz ciasto - porady s. Anastazji

s. Anastazja / slo
Wtorek, 16 sierpnia 2016, godz. 10:00
Siostra Anastazja w dzieciństwie podglądała mamę, która przed gotowaniem albo wyrabianiem chleba robiła znak krzyża. Zanim zabierze się do pieczenia ciasta, odmawia modlitwę "Pod Twoją obronę", a następnie zakasa rękawy habitu i do dzieła.
więcej

Spróbuj bulionu z suszonych grzybów z pierożkami

s. Anastazja / slo
Czwartek, 11 sierpnia 2016, godz. 14:00
Pierożki gotować w osolonej wodzie, po wypłynięciu jeszcze chwilkę gotować, wyjąć sitkiem, wyłożyć do wazy lub na talerz, zalać gorącym bulionem. I delektować się aromatem i smakiem...
więcej

Sprawdź, czego jeszcze nie wiesz o kapuście kiszonej

PAP / drr
Czwartek, 11 sierpnia 2016, godz. 10:00
Oczyszcza organizm, ma działanie antynowotworowe, wzmacnia odporność i pozwala pozbyć się kaca. Zalety kapusty kiszonej dostrzegł już Hipokrates. Dziś kupując ją w sklepie, wybierajmy tę sprzedawaną z beczki - zachowuje najwięcej cennych dla zdrowia składników.
więcej

Kotlety faszerowane z jajkiem, szynką i papryką

s. Anastazja / slo
Środa, 10 sierpnia 2016, godz. 14:00
Schab można serwować na różne sposoby, możliwości jest wiele. Zazwyczaj podajemy go tradycyjnie w postaci kotletów panierowanych albo pieczeni. Tym razem siostra Anastazja proponuje nam kotlety faszerowane z jajkiem, szynką oraz papryką.
więcej

Spróbuj pysznych rogali na śniadanie

im
Środa, 10 sierpnia 2016, godz. 10:00
Dzisiaj prezentujemy przepis na drożdżowe rogale, które są fantastycznym dodatkiem do porannej kawy. Przepis prosty, szybki i (co najważniejsze) sprawdzony. Gorąco polecamy!
więcej

Tarta z malinami - kuszący deser dla smakoszy

apio / DEON.pl
Wtorek, 9 sierpnia 2016, godz. 17:00
Maliny na pysznej tarcie z budyniem i galaretką - wspaniały deser pachnący latem, które już powoli odchodzi. Korzystajmy zatem z jego darów, póki jeszcze trwa.
więcej

Ciasto z masą brzoskwiniową

slo / s. Anastazja
Wtorek, 9 sierpnia 2016, godz. 14:01
Dziś polecamy ciasto siostry Anastazji, które oprócz niepodważalnych walorów smakowych, posiada podobno właściwości lecznicze...
więcej

Penne z ziołami, pomidorami i fetą

apio / DEON.pl
Wtorek, 9 sierpnia 2016, godz. 14:00
Makaron to doskonała podstawa dla wielu potraw, dań i sałatek. Wybornie łączy się z wieloma składnikami, pozwalając rozkoszować się bogactwem smaków. Dziś bardzo prosty przepis na makaron penne z ziołami, pomidorami i fetą.
więcej

Poznaj prosty przepis na sos pieczarkowy

slo
Wtorek, 9 sierpnia 2016, godz. 10:00
Prosty sos pieczarkowy - idealny do mięs, ziemniaków, makaronów, kaszy.
więcej

Filet z indyka w sosie z sera pleśniowego

apio / DEON.pl
Poniedziałek, 8 sierpnia 2016, godz. 17:00
Delikatna potrawa o wysublimowanym smaku, która dostarczy wiele przyjemności nawet najbardziej wyrafinowanym podniebieniom. A przy tym naprawdę przepis wyjątkowo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeden z naszych ulubionych!
więcej

Sałatka dla najmłodszych

apio / DEON.pl
Poniedziałek, 8 sierpnia 2016, godz. 16:00
Każda mama to zna: "nie chcę surówki", "nie lubię marchewki". Uciekamy się do najróżniejszych sposobów, by przekonać nasze pociechy do zjedzenia choćby kęsa warzyw. Spróbujmy podać je w ciekawej dla malucha formie. Ułożony z warzyw na talerzu sałatkowy kogucik z pewnością pomoże.
więcej

Pieczeń wołowa z estragonem

apio / DEON.pl
Czwartek, 4 sierpnia 2016, godz. 14:00
Aromatyczna pieczeń to danie, które świetnie sprawdza się podczas uroczystego obiadu, kolacji czy niedzielnego popołudnia. Byle tylko po rozkrojeniu mięso nie okazało się suche i twarde. Proponujemy przepis na wołową pieczeń z estragonem - miękką i soczystą.
więcej

Spaghetti z tuńczykiem

apio / DEON.pl
Czwartek, 4 sierpnia 2016, godz. 12:00
Za oknami upał, nie mamy ochoty na długie przygotowywanie potraw i jedzenie ciężkich rzeczy. Proponujemy więc szybki i lekki obiad - spaghetti z tuńczykiem - w sam raz na letnie popołudnie.
więcej

Pyszny chleb domowy

apio / DEON.pl
Czwartek, 4 sierpnia 2016, godz. 10:00
Nie ma to jak chleb domowy. Pachnący, smaczny, z chrupiącą skórką. Bez użycia konserwantów i chemicznych spulchniaczy utrzymuje długo świeżość. Przywodzi na myśl wspomnienia dzieciństwa, pieczony przez nasze babcie był najlepszy na świecie.
więcej

10 praktycznych porad przyrządzania potraw według s. Anastazji

slo / s. Anastazja
Środa, 3 sierpnia 2016, godz. 17:00
Sztuki kulinarnej uczymy się jedząc i eksperymentując, samo posiadanie książki nie wystarczy aby zostać mistrzem kuchni. Potrzebna jest długoletnia praktyka i talent. Siostra Anastazja zdradza nam kilka praktycznych rad dotyczących przyrządzania potraw.
więcej

Kurczak duszony w sosie warzywnym

S. Anastazja / DEON.pl / apio
Środa, 3 sierpnia 2016, godz. 14:00
Kurczak często gości na naszych stołach. Dziś proponujemy niezwykle smakowitą propozycję podania go w aromatycznym, kolorowym sosie warzywnym. Smaczne, zdrowe i... niedrogie!
więcej

Faszerowane pieczarki zapiekane z serem

apio / DEON.pl
Środa, 3 sierpnia 2016, godz. 12:00
Faszerowane pieczarki - danie proste, szybkie i tanie, a jakże smaczne i efektowne. Świetne na obiad lub jako przystawka czy dodatek do dania głównego.
więcej

Łosoś z masłem ziołowo-czosnkowym

apio / DEON.pl
Środa, 3 sierpnia 2016, godz. 08:00
Łosoś jest jedną z najszlachetniejszych ryb słodkowodno-morskich. Idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia, gotowania. Proponujemy sprawdzony przepis na soczystego i aromatycznego łososia z masłem ziołowo-czosnkowym. Prawdziwa uczta dla podniebienia!
więcej
lista archiwalnych wiadomości

 

 

Logowanie

 
Opcja umożliwiająca automatyczne logowanie w serwisie przy kolejnej wizycie. Jest aktywna do momentu wylogowania.
zarejestruj się zapomniałeś hasła?
Zaloguj przez Facebook