Zupa neapolitańska - na chłodne, zimowe dni

(fot. shutterstock.com)

Pyszna zupa rodem z Neapolu. Rozgrzeje każdego zmarzlucha zimową porą. Bardzo prosty przepis.

 

 

Składniki:

  • kostaka bulionu warzywnego
  • 1 marchewka
  • natka pietruszki lub świeży koperek
  • 5 serków topionych śmietankowych
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • listek laurowy

 

Sposób wykonania: 

  • Do gotującego się bulionu wrzucamy obraną, pokrojoną w talarki marchewkę.
  • Po chwili dodajemy ziele angielskie oraz listek laurowy.
  • Następnie rozpuszczamy serek topiony (dobrze pokroić go na mniejsze kawałeczki).
  • Gdy serek się już roztopi,doprawiamy zupę pierzem i solą.

 

Przelej do miseczki. Przyozdób koperkiem lub pietruszką. Można podawać z chlebem lub grzankami.

 

Smacznego !!!

 

Wspomóż Nas

Twoja ocena:

Średnia ocen:

4.17

Liczba głosów:

6

 

 

Komentarze użytkowników (2)

Sortuj według najnowszych

Zgłoś do moderacji

Olinka 14:09:44 | 2017-02-12
Topione serki? Bardzo, bardzo niezdrowe... 

Oceń 1 odpowiedz

Zgłoś do moderacji

dmmazur 12:31:20 | 2016-01-14
1 kostka na 0.5l wody? Jaką ilość bulionu użyć?

Oceń 9 odpowiedz

 

 

Logowanie

 
Opcja umożliwiająca automatyczne logowanie w serwisie przy kolejnej wizycie. Jest aktywna do momentu wylogowania.
zarejestruj się zapomniałeś hasła?
Zaloguj przez Facebook