Polewa czekoladowa

Polewa czekoladowa
Polewą można udekorować ciasto, rogale albo pączki. (fot. rore / flickr.com)
im

Przepis na polewę czekoladową jest bardzo prosty i przydatny. Jednak czasami może pojawić się kłopot z proporcjami składników. Poniżej zamieszczamy naszą propozycję tego dodatku.

Składniki:

  • 2 tabliczki czekolady
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki mleka

Wykonanie:

  • wszystkie składniki wrzucamy do rondla
  • zagotowujemy intensywnie mieszając (tak aby składniki nie przypaliły się i dobrze się ze sobą połączyły)
  • do polewy można dodać orzechy włoskie (4 łyżki)
  • przed wylaniem na ciasto polewa musi przestygnąć (ale nie zastygnąć)

Polewą można udekorować ciasto, rogale albo pączki.

DEON.PL POLECA

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Polewa czekoladowa
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.