Makaron fusilli z jarzynami

WAM
(fot. Agnieszka Piątkowska/Wydawnictwo WAM)

Szukasz pomysłu na pyszne, a zarazem zdrowe i postne danie? Siostra Salomea ma dla Ciebie doskonałą propozycję.

 

Składniki:

25 dag makaronu świderki
1 mała puszka kukurydzy
1 mały brokuł
1 cebula
4 ogórki konserwowe
1 pęczek zielonego koperku
5 łyżek majonezu

sól
pieprz

 

Wykonanie:

 

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić.

 

Brokuł oczyścić, podzielić na różyczki i sparzyć w osolonym wrzątku przez ok. 5 min. Cebulę drobno posiekać. Ogórki pokroić w kostkę. Koperek posiekać. Kukurydzę odcedzić.

Schłodzony makaron wymieszać z cebulą, kukurydzą, ogórkami, koperkiem, różyczkami brokułu i majonezem. Doprawić do smaku. Przełożyć na półmisek. Wierzch udekorować zielonym koperkiem. Sałatkę makaronową podawać schłodzoną.

 

 

Wspomóż Nas

Twoja ocena:

Średnia ocen:

5

Liczba głosów:

2

 

 

Komentarze użytkowników (0)

Sortuj według najnowszych

 

 

Logowanie

 
Opcja umożliwiająca automatyczne logowanie w serwisie przy kolejnej wizycie. Jest aktywna do momentu wylogowania.
zarejestruj się zapomniałeś hasła?
Zaloguj przez Facebook