Surówka z rzepy czarnej z kapustą pekińską

Surówka z rzepy czarnej z kapustą pekińską
(fot. Andrzej Sochacki)
S. Anastazja / DEON.pl / apio

Nie ma to jak pełna miska pysznej i zdrowej surówki. Zwłaszcza teraz, gdy potrzebujemy witamin. Korzystamy z przepisu nieocenionej Siostry Anastazji i polecamy surówkę z czarnej rzepy i kapusty pekińskiej.

  • 4 rzepy czarne
  • 3-4 pomidory
  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 2 małe jogurty naturalne
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz

Rzepę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytryny. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w ósemki. Kapustę i szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, połączyć z jogurtem, doprawić do smaku i ponownie wymieszać. Przyozdobić wierzch listkami zielonej pietruszki.

DEON.PL POLECA

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Surówka z rzepy czarnej z kapustą pekińską
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.