Grillowane żeberka w pysznej marynacie

Grillowane żeberka w pysznej marynacie
Ale jak tu nie dać się skusić doskonałym, chrupiącym żeberkom z grilla? (fot. found_drama/flickr.com)
apio / DEON.pl

Dziś u nas weekendowo, grillowo i ... kalorycznie. Ale jak tu nie dać się skusić doskonałym, chrupiącym żeberkom z grilla? Tylko nie przesadźmy z ilością!

Składniki:

DEON.PL POLECA




  • 1 kg żeberek wieprzowych (wybrać ładne porcje z dużą ilością mięsa)
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka kminku
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • sól
  • pieprz

Cebule posiekać.Czosnekprzecisnać przez praskę. Sos sojowy połączyć z musztardą, olejem i przecierem. Dodać czosnek, cebulę, kminek, paprykę, sól i pieprz. Wymieszać.

Mięso umyć, osuszyć, posmarować marynatą. Owinąć w folię aluminiową, włożyć na co najmniej 2 godziny do lodówki.

Grillować 10 - 15 minut z każdej strony.

Doskonałe!

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Grillowane żeberka w pysznej marynacie
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.