Tagiatelle z grzybami w śmietanie

Tagiatelle z grzybami w śmietanie
(fot. code_martial/flickr.com)
apio / DEON.pl

Długie, jędrne makaronowe wstążki,w gęstym śmietanowym sosie, z grzybami duszonymi w winie... czy może być coś lepszego? Dla wszystkich smakoszy kuchni włoskiej i makaronów. Polecamy!

  • 1 opakowanie makaronu tagliatelle, gniazdka
  • 40 dkg prawdziwków
  • 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
  • 1/2 szklanki śmietany 32%
  • oliwa z oliwek
  • parmezan
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • łyżka masła

Grzyby oczyścić i pokroić na cząstki, wrzucić na rozgrzaną oliwę, podsmażyć, dolać wino i dusić aż do odparowania.

Dołożyć łyżkę masła, doprawić solą i pieprzem, dolać śmietanę. Dusić aż sos zgęstnieje.

Makaron ugotować al dente, skropić oliwą, polać sosem, posypać startym parmezanem i ozdobić natką pietruszki.

DEON.PL POLECA

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Tagiatelle z grzybami w śmietanie
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.