Andrzej Kozioł
No cóż, o bigosie wszystko można powiedzieć, że smakowity, wonny, krzepiący, tłusty, staropolski, jednego wszakże nikt nie stwierdzi - iż jest lekkostrawny. Dlatego zawsze w Polsce towarzyszyła mu wódka, i to nie tylko w puzdrze, ale także na stole.
No cóż, o bigosie wszystko można powiedzieć, że smakowity, wonny, krzepiący, tłusty, staropolski, jednego wszakże nikt nie stwierdzi - iż jest lekkostrawny. Dlatego zawsze w Polsce towarzyszyła mu wódka, i to nie tylko w puzdrze, ale także na stole.
Logo źródła: Nowy Dziennik Ewa Śródka / slo
Potrawy gotowane w jednym garnku darzę szczególną sympatią. Może dlatego, że łatwo się robią i nie trzeba potem za dużo zmywać; także dlatego, że składniki muszą być naprawdę smaczne i dobrze dobrane, aby wyśmienicie smakowały w postaci ciepłej mieszanki.
Potrawy gotowane w jednym garnku darzę szczególną sympatią. Może dlatego, że łatwo się robią i nie trzeba potem za dużo zmywać; także dlatego, że składniki muszą być naprawdę smaczne i dobrze dobrane, aby wyśmienicie smakowały w postaci ciepłej mieszanki.