Forum Deon.pl Forum Deon.pl

Chory duch tworzy chore ciało

Autor Wiadomość
deon
Gość
2009-12-10 15:59:33
Negatywne myśli, pesymistyczne nastawienie, nieuzasadniony niczym konkretnym lęk, wyobrażenia o treści negatywnej i wizje nieszczęścia - to najczęstsze przyczyny chorób lub czynniki ich zasadniczego pogłębienia.
więcej
131142235.jpg
Liczba wiadomości: 2496
2009-12-10 15:59:33
Ciekawe w tym kontekście są słowa "twoja wiara cię uzdrowiła". Taki Boży mechanizm wmontowany w układ immunologiczny czlowieka :).
Przyszedłem rzucić ogień na ziemię i jakże bardzo pragnę, żeby on już zapłonął. Łk 12,49
94597705.gif
Liczba wiadomości: 4
2010-01-13 19:08:05
Od dawna wiadomo, że wiara czyni cuda i nie rozumiem dlaczego słowo wiara przypisywać tylko i wyłącznie do wiary w Boga ...
Magda
Gość
2010-09-01 17:21:43
Troche mi ten tekst "pachnie" New Age. Owszem, dobrze jest walczyć z przygnębiającymi myślami ale z pomocą Boga. Gdzieś o tym zapomniano."twoja wiara cię udzrowiła"- owsze, ale jaka wiara? Tylko taka, że Jezus może dokonać wszytskiego, a nie że wierze dla wierzenia i za to będę uzdrowiona- de facto przez samą siebie. Puentując, nie traciłabym czasu aby czytać to dzieło.
R
Gość
2010-09-01 18:39:32
Troche mi ten tekst "pachnie" New Age. Owszem, dobrze jest walczyć z przygnębiającymi myślami ale z pomocą Boga. Gdzieś o tym zapomniano."twoja wiara cię udzrowiła"- owsze, ale jaka wiara? Tylko taka, że Jezus może dokonać wszytskiego, a nie że wierze dla wierzenia i za to będę uzdrowiona- de facto przez samą siebie. Puentując, nie traciłabym czasu aby czytać to dzieło.

Słuszna spostrzeżenie. Od jakiegoś czasu na Deonie pojawiają się podobne tandetne artykuły na poziomie "Sukcesu" lub innych piśmideł.
to
Gość
2010-09-02 15:11:15
 tu nie musi być konfliktu. Bo w Nim żyjemy, poruszamy się i jesteśmy. Gdy coś się nam uda, dobrze jest wiedzieć, ze to tez łaska. Czasami to bardzo trudne, ale chyba trzeba myśleć, ze to jakaś interakcja Bóg - człowiek. Duch - ciało razem. rzecz jasna wymyka się to, nie dogonię :) ale pozytywne myślenie nie jest od razu kultem new age. Benedykt XVI mawia, ze chrześcijanin to optymista. Więc ?  
Paulus
Gość
2010-09-02 21:21:38
Ładny artykuł , dość ciekawy - lecz takie choroby jak stwardnienie rozsiane, cukrzyca , i inne zakaźne choroby także rak - to nasze myślenie tworzy te choroby? jak to autor opisuje?
2121057183.jpg
Liczba wiadomości: 2147
2010-09-02 22:57:56
Ciekawe w tym kontekście są słowa "twoja wiara cię uzdrowiła". Taki Boży mechanizm wmontowany w układ immunologiczny czlowieka :).

Tak m0cna !Papież Benedykt XVI, nazwał "to coś"- sensorem:)
kto chętny?
Gość
2012-04-17 17:39:57
"Zapobieganie infekcjom poprzez myślenie pozytywne stanowi bakteriobójczy środek dezynfekcyjny i jako ochrona przed przeziębieniem przewyższa o całe niebo wełniany szalik"

Wyjdź dziś na ulicę w stroju letnim... wyobraź sobie, że ci ciepło.
gdzie te smutki ?
Gość
2012-04-19 22:27:25
"Trzymam w dłoniach dwa pudełka, dostałem je od Pana Boga.
On powiedział: "Wszystkie swoje smutki włóż do czarnego,
zaś wszystkie radości do złotego". Posłuchałem Jego słów
i napełniłem oba pudełka moimi smutkami i radościami.
Chociaż złote pudełko co dzień stawało się coraz cięższe,
czarne ważyło ciągle tyle samo. Chciałem dowiedzieć się,
dlaczego tak jest, z ciekawości więc otworzyłem to czarne
i zobaczyłem w dnie pudełka dziurę - moje smutki wypadły
przez nią. Pokazałem dziurę Panu Bogu i głośno się zastanawiałem:
"Ciekawe, gdzie się podziały wszystkie me smutki". Pan
uśmiechnął się do mnie czule. "Moje dziecko, wszystkie twe
smutki są tutaj, ze Mną". Boże, dlaczego dałeś mi te pudełka:
Spytałem: "Panie jedno złote, a drugie czarne i dziurawe?"
"Moje dziecko, złote jest po to, by policzyć dane ci łaski,
czarne jest po to, byś pozbył się smutków"...
Szybka odpowiedź

Logowanie

Opcja umożliwiająca automatyczne logowanie w serwisie przy kolejnej wizycie. Jest aktywna do momentu wylogowania.
zarejestruj się zapomniałeś hasła?