Forum Deon.pl Forum Deon.pl

Spór o klapsy - rozmowa z Jackiem Prusakiem SJ

Autor Wiadomość
Mama
Gość
2012-02-27 19:00:12
Jestem zbulwesowana wypowiedziami księdza odnośnie Biblii. Słowa o rózdze, które ksiądz cytuje napisał Salomon. Człowiek o którym Bóg powiedział, że nikt nie miał takiej mądrości jak on, ani przed nim, ani po nim (I Ks. Królewska 3,12). Jak można w ogóle insynuować, że "taki cytat nie pochodzi od Pana Boga"? A może próbujemy być mądrzejsi od Salomona i Pana Boga?
Ojciec smardzyk
Gość
2012-03-10 18:26:19
 A czy nie jest przypadkiem tak że skoro nie wiemy jak będą funkcjonować nasze dzieci które nie będą bite(mówię o klapsach a nie o znęcaniu się) wolimy iść utartą i dobrą ścieżką naszych dziadków, rodziców, którzy wychowali nas i nasze rodzeństwo na przyzwoitych ludzi?
Czemu mamy ufać psychologom i skandującym w imię jakiejś chorej mody coś co tak na prawdę nie jest w Polsce sprawdzone a w europie przeżywa klęskę.
Czy warto zmieniać utartą ścieżkę?
Rady Pani Zawadzkiej i wszystkie psychologiczne wywody nie działają ponieważ nie mogę podporządkować swojego i całej rodziny życia dwulatkowi.
Niestety muszę pracować, muszę spać, muszę czasem odpoczywać nie mogę non stop kręcić się wokół dziecka bo w końcu padnę jak chudy wół na ściernisku i całą rodzina umrze z głodu.
Rady psychologów są dobre, ale wymagają daleko idacych zmian w samych sobie zanim dziecko przyjdzie na świat ponieważ w przeciwnym razie ono ten nasz świat wywróci do góry nogami i będziemy nieszczęśliwymi rodzicami bezstresowo wychowanego dziecka.

Szybka odpowiedź

Logowanie

Opcja umożliwiająca automatyczne logowanie w serwisie przy kolejnej wizycie. Jest aktywna do momentu wylogowania.
zarejestruj się zapomniałeś hasła?