Forum Deon.pl Forum Deon.pl

Niezdrowe związki, zniechęcenie i ...

Autor Wiadomość
deon
Gość
2009-11-23 11:05:08
Relacje z innymi są jednym z najważniejszych elementów naszego życia. Otaczają nas zewsząd. Myślimy o nich, rozmawiamy o nich i doświadczamy ich. Zostaliśmy stworzeni do życia z ludźmi i większość naszego życia spędzamy w różnorodnych związkach z innymi. Relacje niosą w sobie potencjał szczęścia i spełnienia, ale również, niestety, potencjał zniechęcenia i depresji.
więcej
agape
Gość
2009-11-23 11:05:08
 art. ok;)  przydatny, podpowiada i uczy. cos dla mnie zeby moc w przyszlosci skutecznie pomagac ludziom.
R
Gość
2011-03-17 13:25:50
Jak widze artykuł z takimi żółtymi punkcikami, to zaraz go  zamykam. Tu ćwiczenia Ignacego, a zaraz obok badziewie pop-psychologiczne. Postmodernizm Jezuicki.
ewa
Gość
2011-03-17 19:59:42
Głównym problemem jest gadatliwosć kobiet.
oraz zaborczość.
Każdy człowiek nawet w związku potrzebuje swojej pustelni. Samotności, gdzie moze pobyć bez świadków.
A często małżonek lub małżonka postrzegają to jako obrazę.
Nie można się tak zlewać z kimś na amen. To choroba prowadząca do rozpadu związku. Gdy ktoś czuje jak mu się pętla zaciska na szyi to się chce uwolnić:) PROSTE.
Kornelia
Gość
2011-03-17 20:25:39
@ Ewa
Myślę Ewo, że gadatliwość i zaborczość z pewnością mogą stanowić i stanowią problem, ale na pewno nie jedyny.
Liczba wiadomości: 408
2011-03-18 09:26:39
Dobrze, że takie teksty pomagające w budowaniu prawidłowych relacji są dostępne i to właśnie na DEON-ie...
Nie rozumiem Cię ~R i nie myślę, by św. Ignacemu to mogła przeszkadzać. Uważam nawet, że Go to raczej cieszy........ bo jesteśmy jednością i nie da się żyć wyłącznie duchowością. Sama mam dość przykre doświadczenie w tym zakresie, więc cieszę się z każdego dobrze pokazanego problemu dotyczącego relacji między ludzkich.
Do zrozumienia różnic pomiędzy kobietą i mężczyzną, polecam świetny skecz:
http://www.youtube.com/watch?v=aZBhyPiyeOs
Pokazują go na niektórych rekolekcjach dla małżonków z problemami...... Mnie też pomógł, więc polecam.
Zofia
Gość
2012-02-02 22:07:43
Szkoda, że nie miałam dostępu do takich wiadomości 30 lat temu.
Takie informacje powinny być serwowane uczniom w szkole począwszy od gimnazjum a skończywszy na szkole średniej . I wręcz co kilka miesięcy  powinien być  z tego sprawdzian, by wiedza nie wyparowała.  Być  może dzięki temu nie jedna osoba uniknęłaby wielu cierpień i  rozgoryczeń.
Szybka odpowiedź

Logowanie

Opcja umożliwiająca automatyczne logowanie w serwisie przy kolejnej wizycie. Jest aktywna do momentu wylogowania.
zarejestruj się zapomniałeś hasła?