Ryba pieczona z rozmarynem i czosnkiem

Ryba pieczona z rozmarynem i czosnkiem
(fot. calamity_hane/flickr.com)
apio / DEON.pl

Dziś przepis na rybę! Świetny! Doskonałe połączenie aromatycznego rozmarynu i czosnku każdej rybie nada niepowtarzalny smak. Zachęcamy do jedzenia ryb, wypróbujcie przepis. Smacznego!

  • 4 filety dowolnej ryby (polecamy morskie!)
  • 6 gałązek rozmarynu
  • 3 łyżki oleju
  • ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • sól, pieprz

Ryby opłukać, wytrzeć, oprószyć solą i pieprzem. Wstawić na 30 minut do lodówki.
Rozmaryn opłukać. Z dwóch gałązek poobrywać igiełki. Czosnek obrać, drobno posiekać. Łyżkę oleju podgrzać, podsmażyć na nim czosnek, a następnie  igiełki rozmarynu. Chwilę razem smażyć. Ziołową pastą wysmarować ryby.
Ryby skropić olejem, ułożyć na natłuszczonej blasze. Obłożyć gałązkami rozmarynu i pokrojoną w krążki cebulą. Piec 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180'C.

DEON.PL POLECA




Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Ryba pieczona z rozmarynem i czosnkiem
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.